From 2015 you can fully follow all the news, information, videos, etc. about Rolando Villazón (and villazonista community) here:

FACEBOOK Rolando Villazón -Villazonistas
https://www.facebook.com/rolandovillazon.villazonistas

TWITTER @villazonistas https://twitter.com/villazonistas

----------------------------------------------------------------------------------

27 abr. 2013

Rolando Villazón: "L'òpera no és un art de museu"

foto: Juanma Ramos - AVUI

EL PUNT - AVUI 25/04/2013
Jaume Vidal

“L'òpera no és un art de museu”

El tenor Rolando Villazón presenta un disc amb àries de Verdi que cantarà al Palau de la Música aquest estiu
El tenor Rolando Villazón (Mèxic, 1972), una de les grans figures líriques actuals, va viatjar a Barcelona dimarts passat per signar exemplars de la novel·la Malabares (Espasa) i presentar el seu disc Giuseppe Verdi, A musical journey (Deursche Grammophon), amb àries de Verdi que configuren el repertori de la seva gira europea que el portarà de nou a Barcelona, el 27 de juny al Palau de la Música. Abans tornarà a Catalunya per interpretar al Liceu (27 i 30 de maig, i 2 i 5 de juny) l'òpera L'elisir d'amore, de Donizetti.

A la botiga del Liceu va signar dimarts exemplars del seu llibre, però va ser a la llibreria La Central on va viure la seva primera anècdota de Sant Jordi, quan una seguidora seva es va sorprendre de trobar-lo entre escriptors. Es va confessar gran admiradora, però mirant de reüll el llibre li va dir: “No sabia que fes llibres.” Va girar cua i se'n va anar. “Sé que de moment qui s'apropa a mi perquè he escrit un llibre ho fa perquè em coneix com a cantant, però jo crec en mi com a escriptor –explica–, tot i que una cosa és cantar sota la dutxa i una altra dedicar-t'hi professionalment; una cosa és escriure i, una altra, publicar un llibre. Hauria pogut fer una obra sobre superació personal o explicar la meva vida, però el que volia fer és una novel·la per poder narrar una història.”

A més de tenor, director d'escena, escriptor i caricaturista, també fa de pallasso amb Narices Rojas, una organització dedicada a fer animació als nens hospitalitzats. Diu que li agraden els nous reptes, però sempre si hi pot aportar alguna cosa. “Això no sempre s'entén. Quan era líric em vaig posar a fer barroc perquè creia que podia dir alguna cosa personal en aquest àmbit.”

Pel que fa a Verdi, motiu del seu darrer disc, el considera un autor totalment contemporani. “Verdi volia connectar amb el públic, explicar històries mitjançant la música. No composava per impressionar els crítics.” El disc, a més de les àries més famoses mostra també un Verdi menys conegut.

Nou estil

Rolando Villazón pertany a una generació d'intèrprets que ha canviat les formes, l'estètica i els rituals de la lírica. “Els Tres Tenors van marcar una època en què ens vam apropar més al públic. Jo, que sóc de la generació que els segueix, sento que canto per al públic. No em cal sortir portant un frac a escena. I em surt saludar a la meva manera i no fent servir els rígids moviments que ens ensenyaven de joves. Vull estar amb el públic perquè l'òpera no és un art de museu.”

La pròxima actuació a Catalunya serà al Liceu. “Barcelona és molt important per a mi. Aquí hi tinc un grup important de seguidors que s'anomenen villazonistes. Hi he actuat força. Ja he vingut abans amb L'Elisir d'amore que ara tornaré a fer.”

Sobre el rumor que no cantaria al Liceu pel seu caixet, diu: “Sé que es diu això. Jo no ho he sentit, però si fos el cas, tinc una relació extraordinària amb l'administració del Liceu i ben segur que no hi hauria cap problema.”

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/639965-lopera-no-es-un-art-de-museu.html

6 comentarios:

 1. Chère Danièla,
  Je suis Jaqueline de Lyon, je vous remercie pour tout ce que vous faites!!!J'ai choisi d'assister au concert "Verdi" de Rolando le 2 mai a Aix en Provence. Y serez-vous et d'autres villazonistas??Comment puis-je vous y retrouver??? Merci

  ResponderEliminar
 2. Danièlita27/4/13 15:41

  Je ne serai pas au concert d'Aix et le regrette vivement.
  Peut-être aurons nous le plaisir de nous retrouver ailleurs.

  L'opéra n'est pas un art de Musée je suis bien d'accord, l'Opéra doit vivre et évoluer avec le temps.
  J'ai adoré Rolando dans Handel,il a comme toujours ajouté un plus, l'a imprégné de sa si forte personnalité. Un des concerts qui m'a le plus touché à Paris.
  Je n'oublierai jamais la mort de Bajazet, Rolando y était extraordinaire, j'en ai encore la chair de poule.
  Et j'aimerais beaucoup l'entendre encore dans ce répertoire

  ResponderEliminar
 3. Bonjour tous !
  J'ai aimaé énormément son CD et le concert des airs d'Haendel à Paris il y a 3ans(?); Depuis alos j'ai un espoir de voir par exemple, l'opéra chanté par Rolando, comme il a chanté dans son CD , au lieu d'être chanté par mezzo soprano. Est-ce possible ? Puisque il y a beaucoup des mis-en-scènes transposer dans un autre temps qu'en original. De chanter le rôle masculin est chanté par ténor, sera moins désagréable de voir que l'opéra en mauvais mis-en-scène, je pense. J'aimerais bien comment pensent -ils, surtout des directeurs de maisons de l'Opéra.
  Kazuko de Paris

  ResponderEliminar
 4. Bienvenu/e au Blog Villazonista, Kazuko de Paris!
  C'est dificil, en ce moment, que Rolando chante une opera de Handel, mais peût être des autres oeuvres barroques (Monteverdi?)...

  ResponderEliminar
 5. Anónimo1/5/13 0:58

  Bonsoir Teresa,
  Mercia beaucoup pour votre réponse. Je vais attendre son concert de Monteverdi avec Emmanuelle Haîm en fevrie 2013. J'ai déjà reçu le ticket.
  Tout à l'heure j'ai écrit assez long message à Rolando, mais au moment d'expédition, j'ai tappé un mauvais bouton , et mon message est perdu. Jenne me souviens pas comment j'avais envoyé la dernière fois.
  Voulez-vous indiquer quel bouton à appuyer 1) Publcar 2) et en suit ????
  Kazuko de Paris

  ResponderEliminar
 6. Avec plaisir, mais...où est que vous voulez envoyer le message a Rolando? Il n'y a pas un lieu pour le faire directement.

  ResponderEliminar